Naam: Rianne Boer
Geboortedatum: 13-03-1993
Woonplaats: Tilburg
Werk: Basisschool Hubertus

Hallo,

Leuk dat je mijn website bezoekt. Op deze website kun je mijn ontwikkelingen volgen. Je vindt hier posts over mijn klas, traineeship, persoonlijke ontwikkelingen en inhoudelijke bronnen.
Momenteel ben ik leerkracht van groep 7. Een leuke, dynamische en diverse groep. Voor mij een uitdagende setting om te ontwikkelen als leerkracht. Al van jongs af aan riep ik dat ik juffrouw wilde worden. Hoe mooi is het om te zien dat ik mijn jeugddroom nu ook werkelijkheid heb laten worden. Het werken met de pareltjes van ieder gezin voelt als een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden. Er is naar mijn idee geen grotere waardering dan die van een tevreden leerling of ouder.  Het creëren van een groep waarin ieder kind zich op zijn/haar gemak voelt, is het mooiste werk wat er is.
Naast het werken in het onderwijs heb ik nog een grote passie: ‘softbal’. Naast het feit dat ik zelf al softbal vanaf mijn zesde, train ik sinds enkele jaren ook mijn eigen jeugdteam. Ik vind het mooi om te zien hoe dit jeugdteam zich op een soortgelijke manier ontwikkelt als mijn eigen team. Het voelt als een familie waarin iedereen elkaar waardeert en voor elkaar klaar staat. Het is een veilige plek waar men zich kan uiten op een sportieve manier. Het softbalveld is de veilige haven waar  we altijd naartoe kunnen. Deze magische sfeer is de sfeer die ik ook in mijn klassen neer wil zetten. We werken samen als een team en ik stel mij op als coach om de kinderen tot een hoger doel te brengen. Voor de een ligt het doel op didactisch vlak, maar voor anderen liggen de grootste uitdagingen op sociaal gebied. Ik ben van mening dat een persoonlijke band tussen leerkracht en leerling noodzakelijk is om tot leren te komen. Om deze reden besteed ik dan ook veel tijd aan het pedagogische klimaat in mijn klas. Er geldt slechts één klassenregel: ‘ga op een positieve manier met elkaar om’. Ik weet dat kinderen hier in de beginfase aan moeten wennen, maar al snel krijgen zij door wat er van hen verwacht wordt en raken zij intrinsiek gemotiveerd om het goede te doen. Kinderen ontdekken steeds meer over hun eigen en elkaars persoonlijkheid. Er ontstaat een vertrouwensband waardoor kinderen tot mooie resultaten kunnen komen.

Veel plezier op mijn website. Laat gerust een bericht achter bij een van de posts.

Groetjes Rianne

profielfoto

 

Categorieën: Over mij..Traineeship

1 reactie

nene · januari 14, 2020 op 4:42 pm

wat een mooie website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *