Vorig jaar ben ik met mijn klas begonnen met de straatspeeldag. Via deze weg wilden wij aandacht vragen voor de onveilige verkeerssituaties rondom onze school. Vanuit deze activiteit ben ik een werkgroep verkeer gestart. Momenteel draait deze werkgroep van gedreven ouders geheel zelfstandig en is mijn hulp niet meer nodig. De enthousiaste groep ouders heeft het voor elkaar gekregen dat wij als eerste school van De Reeshof het praktijkexamen konden organiseren. Ook het Brabants Dagblad is vandaag aangesloten bij ons op school. De kinderen waren erg enthousiast en kwamen vol mooie verkeersverhalen weer terug de klas is. Een leerzame dag georganiseerd in samenwerking met vele ouders.DSC_0833 DSC_0834 DSC_0836 DSC_0838 DSC_0839 DSC_0840 DSC_0843 DSC_0844 DSC_0846 DSC_0847

Basisschool de Boemerang hield donderdag onder de groep 7 leerlingen het Fiets Verkeersexamen.

Volledig scherm

http://www.bd.nl/tilburg-e-o/gespannen-gezichten-tijdens-verkeersexamen-de-boemerang-in-tilburg~a7e03816/

Gespannen gezichten tijdens verkeersexamen De Boemerang in Tilburg

TILBURG – Deze week vinden er bij verschillende basisscholen de verkeersexamens plaats van Veilig Verkeer Nederland. De Boemerang doet dit jaar voor het eerst mee.

In gele hesjes en met de fietsen in de hand staan 64 leerlingen uit groep 7 van basisschool De Boemerang donderdagmorgen vol spanning te wachten voor het verkeersexamen. Zo ook Jesse Wagener (11), al verwacht hij het wel te halen. ,,Ik heb de route al twee keer gefietst, een keer met mijn pa en een keer met vrienden.” Klasgenoot Anne Walburg (11): ,,Ik heb me goed voorbereid maar ik moet wel goed op blijven letten.”

De Boemerang heeft in samenwerking met de gemeente een nieuwe fietsroute uitgezet voor het examen. Er is al een route in de Reeshof, echter ligt deze ver van de school vandaan. Van de nieuwe route kunnen zeven scholen gebruik maken. In totaal zijn er zes permanente routes verspreid door Tilburg.

Tekst loopt door onder kaart

Alle fietsroutes in Tilburg.

Volledig scherm
Alle fietsroutes in Tilburg. © Gemeente tilburg

,,De kinderen nemen het erg serieus en zijn behoorlijk gespannen”, zegt Dian Gommers, moeder van een van de deelnemers. Ze staat in de buurt van de school, gewapend met een pen en een formulier, te controleren of alle leerlingen zich aan de regels houden. ,,Hand uitsteken, voorrang verlenen en goed naar links en rechts kijken.”

De gemeente Tilburg biedt basisscholen een lespakket aan om de verkeersveiligheid bij leerlingen te verbeteren. Als een school dit gehele pakket uitvoert, krijgt het het Brabants Verkeers VeiligheidsLabel. In totaal hebben 20 van de 51 Tilburgse basisscholen zo’n label. De Boemerang wil de 21ste school in de stad worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *